Osallistu ja harrasta – saat monia uusia hyviä ystäviä loppuelämäksi!

Amerikkalainen koulu haluaa luoda tasapainoisia yksilöitä panostamalla tietoisesti urheiluun, taiteeseen, kerhoihin ja vapaa-ajan aktiviteetteihin, jotka nähdään lähes yhtä tärkeinä kuin lukujärjestyksen mukainen koulutyö. Amerikkalaiseen yliopistoon haettaessa painotetaan High School -aikaista aktiivisuutta.

Sinä voit nauttia monipuolisista mahdollisuuksista vapaa-ajallasi – suurin osa näistä kytkeytyy kouluun. Aktiviteetteihin osallistuminen on myös paras tapa saada uusia ystäviä. Sinun pitää kuitenkin uskaltaa kokeilla uusia asioita – mikset menisi keskustelukerhoon tai koulun vuosikirjan toimitukseen. Tai kokeile uutta urheilulajia, esim. amerikkalaista jalkapalloa. Tämä vuosi antaa sinulle mahdollisuuden laajentaa kokemuspiiriäsi, kehittyä ja löytää itsestäsi puolia, joita et uskonut olevankaan. ”School spirit” – koulun henki – on tärkeä ja hauska kokemus. Kouluun panostetaan ja kavereita tuetaan. Tästä vaihdosta palanneet nuoret mielellään puhuvat.

Usein koulun henki yhdistetään urheilutapahtumiin ja muihin kilpailuihin, esim. väittely- tai matematiikkakilpailuihin. Niihin osallistuvat kaikki, hurraten omilleen. Koulun värien mukaiset asut ja asusteet sekä muut yhteiset symbolit ovat tärkeitä yhteishengen luojia.

Koulusta tulee elämäsi keskus. Osallistut erilaisiin aktiviteetteihin ja yhdistyksiin, etkä pitäydy samoissa harrastuksissa kuin kotona. Vaihto-oppilasvuosi voi laajentaa maailmaasi monella tavalla.

Koulu järjestää usein tanssiaisia ja erilaisia juhlia. ”Homecoming” on syksyn iso tapahtuma marraskuussa. Sitä vietetään yleensä samoihin aikoihin kuin ”Thanksgiving”. Silloin koulun entiset oppilaat palaavat takaisin kouluunsa. Silloin pukeudutaan, järjestetään paraateja ja hassuja kilpailuja, kokoonnutaan tärkeään amerikkalaisen jalkapallo- otteluun ja lopuksi osallistutaan tansseihin, jossa valitaan ja kruunataan koulun kuningas ja kuningatar, kaikki tämä loistokkain menoin. Keväällä koulunsa päättävällä luokalla on ns. ”Prom” tanssiaiset.

Ajankohtaista

Vaihto-oppilas- ja isäntäperheinfot

Varaa oma webinfo tai kerää kaveriporukka ja lähetämme linkin infoon

Vaihto-ohjelmamme toteutuvat useimmissa kohdemaissa. Oppilaiden turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää ja seuraamme jatkuvasti kohdemaiden Covid-19-tilannetta.

Vielä muutama paikka USA:han ja Kanadaan syksyn 2021 lähtöön. Hae vaihto-oppilasohjelmaan nyt ja vahvista paikkasi. Saat aikaa tehdä hakupakettia ja seurata korona-tilannetta ilman rahallista sitoutumista. Ohjelmamaksut erääntyvät vasta lopullisen vahvistuksen jälkeen. Kysy lisää tästä mahdollisuudesta. Mikäli kohdemaassa on viranomaisten asettamia rajoituksia jotka estävät lähtösi palautamme kaikki maksut tai voit siirtää lähtöäsi.

Haluaisitko lähteä Hawaijille lukukaudeksi tai -vuodeksi 2021-22?  UUSI Private High School ohjelma nyt haussa! Ohjelmamaksu alk. 13 000€.

Lue Go CAMPUS yliopisto-opinnot USA:ssa