Lähde ASSE vaihto-oppilaaksi USA:han

Tule ja ihastu värikkääseen Amerikkaan!

Tämä nuori länsivaltio on sekoitus erilaisia ilmastoja, ihmisiä ja etnisiä ryhmiä. USA tuo meille mieleen pilvenpiirtäjät, Hollywoodin, McDonalds´in, huipputekniikan, Piilaakson, rapmusiikin, koripallon, Disneylandin – mutta USA on myös paljon muuta. USA on keski-Amerikkaa, jossa perheet asuvat kaupungeissa, esikaupungeissa ja kylissä. Tulet asumaan perheessä, joka haluaa jakaa kotinsa ja elämäntapansa vaihto-oppilaan kanssa.

Pääset osallistumaan tyypilliseen amerikkalaiseen kouluelämään ja opit samalla puhumaan sujuvasti englantia. Pakollisia aineita koulussa ovat mm. englannin kieli, Amerikan historia ja yhteiskuntaoppi. Sinulla on myös mahdollisuus opiskella kouluaineita, joita Suomessa ei ehkä pysty opiskelemaan kuten puhetaito, draama, kuorolaulu jne. Voit soittaa koulun orkesterissa, näytellä, osallistua oppilaskunnan toimintaan, opiskella taidetta, osallistua koulun väittelykerhoon, urheilukerhoon tai kirjoittaa koulun lehteä, pelata jalkapalloa tai koripalloa. Osallistumalla erilaisiin kerhoihin opit paljon uutta ja saat uusia ystäviä.

Perinteisen USA vaihto-oppilasohjelman lisäksi, ASSE tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua  Classic,  Private High School  tai Choice Plus -ohjelmiin. Näissä vaihtoehdoissa sinulla on mahdolisuus vaikuttaa vaihto-oppilasvuotesi sijaintiin, harrastuksiin sekä kouluun.

Aluetoive USA:ssa

Alustava aluetoive on sinulle ilmainen, mutta sijoitus saattaa löytyä joltain toiselta alueelta, kuitenkin sinulla on hyvät mahdollisuuset sijoittua haluamallesi alueelle.
Aluetoive lisämaksusta, voit valita miltä alueelta lähdemme etsimään sinulle sopivaa isäntäperhettä ja koulua. Voit valita kartalla näkyvästä neljästä alueesta haluamasi;  East, Midwest, West, South. 

ASSE:lla on kaikilla näillä alueilla omat toimistot ja tukihenkilöt. Kysy lisää aluetoivevaihtoehdoista.

Vaihto-oppilasvuoden aloitusretki New York City

Halutessasi voit aloittaa vaihto-oppilasvuotesi yhdessä muiden vaihto-oppilaiden kanssa upealla neljän päivän New York City -retkellä, jonka aikana asut hotellissa Manhattanille ja tutustut New Yorkiin.

Retket vuoden aikana

Sinulla on myös mahdollisuus nähdä enemmän USA:ta suosituilla viikon pituisilla retkillämme. Voit lähteä esim. Havaijille, Kaliforniaan ja Itärannikolle – edulliseen hintaan. Lisätietoja Retket vuoden aikana-sivulta. Nämä retket vievät sinut historiallisiin paikkoihin ja tutustumaan maailmankuuluihin museoihin sekä maamerkkeihin. Retkien tavoitteena on antaa vaihto-oppilaillemme mahdollisuus oppia lisää USA:sta, sen historiasta ja kulttuurista hauskalla ja kehittävällä tavalla.

Katso etusivulla olevat mielenkiintoiset videot ASSE:n amerikkalaisista isäntäperheistä, vaihto-oppilasvuodesta ja aluevalvojistamme ”area coordinator” ja ”area rep”. Nämä videot kertovat sinulle tulevasta vaihto-oppilaselämästäsi USA:ssa enemmän kuin tuhat sanaa.

USA Lukuvuosi 2022/2023 Lukukausi 2022/2023
Ohjelmahinta  9500 eur 9200 eur
Ohjelmahinta + New Yorkin aloitusretki 10500 eur                                                     10200 eur

Vakuutus ja Lennot eivät sisälly hintaan        

  

Tutustu muihin Kohdemaihin tästä 

Vaihto-oppilaskertomus

Oliver, Pohjois-Dakota USA

Päätin viettää lukuvuoden vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa koska halusin oppia kieltä paremmin. Minua kiinnosti myös miten rapakon takana eletään noin yleisesti. Vietän parhaillaan vuottani pienessä kylässä Alaskan jälkeen Yhdysvaltojen kylmimmässä osavaltiossa Pohjois-Dakotassa. Isäntäperheeseeni kuuluu 8-vuotias veli ja juuri 10 vuotta täyttänyt sisko, isä ja äiti. Heillä on kaksi kania, kaksi kissaa ja koira. Vietämme paljon aikaa isäntäperheen äidin sukulaisten kanssa. Hänen siskonsa perheessä on vaihto-oppilas.

Normaali arkipäiväni saa alkunsa isäntäperheeni isän koputtaessa huoneeni oveen kello 7:30. Hän myös valmistaa joka aamu minulle aamupalaa. Sen jälkeen jompikumpi vanhemmista kuskaa minut koulun eteen. Asun lähellä koulua joten en kulje koulubussilla. Koulussani oppiaineet eivät vaihdu kertaakaan vuoden aikana. Jokaisena päivänä on seitsemän 50 min oppituntia. Oppituntien välissä on lyhyt kolmen minuutin siirtymävälitunti. Ruokatauko kestää puolituntia. Osa oppilaista tuo omat eväät kouluun. Itse ostan ruokaa koulusta. Se on usein jotain hampurilaisten tapaista. Lähes joka päivä on tarjolla jälkiruokaa.

Pelaan koripalloa joten koulupäivän päätteeksi on koripallotreenit. En ole koskaan aikaisemmin pelannut koripalloa, mutta siitä huolimatta se on sujunut ihan kohtuullisesti pienistä vaikeuksista huolimatta. Meidän koulussa pojat voi harrastaa koripalloa, yleisurheilua, kun taas tytöt koripalloa, lentopalloa ja yleisurheilua. Lisäksi on yhteinen poikien amerikkalaisen jalkapallon joukkue kahden muun pienen koulun kanssa sekä cheerleading joukkue kaikille halukkaille. Urheilun lisäksi voi osallistua kuoroon.

Koulussa minun oli otettava Englantia ja Yhdysvaltojen historiaa. Loput aineista sain valita. Tosin valinnan varaa ei kauheasti ollut koulun pienen oppilasmäärän takia. Olen kuitenkin oikein tyytyväinen valintoihini. Valitsin, geometriaa, espanjaa ja yhden aineen mitä ei Suomessa ole. Se on englanniksi "vocational agriculture mechanics". Suomeksi se on jotakuinkin ammatillinen maatalous mekaniikka. Tosin ei liity millään tavalla maatalouteen vaan me pikemminkin tehdään erilaisia esineitä erilaisilla koneilla esimerkiksi 3D-tulostimilla. Viimeinen tunti on "study hall" jossa voi harjoitella kokeisiin tai tehdä kotitehtäviä. Eniten pidän historiasta hyvän opettajan ansiosta. Koulu yleisesti on helppoa mutta kotitehtäviä tulee paljon ja ne vaikuttavat usein yhtä paljon numeroihin tai oikeastaan kirjaimiin kuin kokeet.

Aloitin vaihto-oppilas vuoteni East Coast retkellä, joka oli tosi mahtava.  Olen menossa  Californian retkelle ja suunnitteilla on myös laskettelumatka meidän naapuri osavaltioon Montanaan.

Vaihto-oppilas aikana olen oppinut paremmin englantia sekä ajattelemaan maailmaa uudella tavalla.
Suuria hankaluuksia ei ole vielä tullut eteeni. Tietysti kieli tuottaa aina silloin tällöin pieniä vaikeuksia.Tuleville vaihto-oppilaille haluan sanoa että olkaa rohkeita ja osallistukaa kaikkeen mahdolliseen.

Ajankohtaista

Varaa oma webinfo tai kerää kaveriporukka ja lähetämme linkin tietotuokioon 

  • Toivota vaihto-oppilas tervetulleeksi Suomeen, toimi isäntäperheenä 3 - 6 kuukautta. 
  • Vaihto-ohjelmamme toteutuvat useimmissa kohdemaissa. Oppilaiden turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää ja seuraamme jatkuvasti kohdemaiden Covid-19-tilannetta.
  • Kysy vapaita paikkoja USA:n Private High School sekä Kanadan Choice Plus ja Euroopan vaihto-ohjelmiin kevätlukukaudelle 2022.

Lue Go CAMPUS yliopisto-opinnot USA:ssa

Netta viettää vaihto-oppilas­vuottaan USA:n Kaliforniassa

Tutustu Netan blogiin:

Good Morning California