Lähde ASSE vaihto-oppilaaksi Saksaan

Kokeile saksalaista elämäntapaa Saksassa. Sieltä löytyy sekä charmikkaita historiallisia kaupunkeja että upeita kaupunkeja, esim. Berliini. Saksa tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua oopperaan, teatteriin, viheralueisiin ja sinisiin järviin.

Saksa tarjoaa vaihto-oppilaalle paljon nähtävää ja koettavaa. Tutustu Saksan historiallisiin kaupunkeihin kuten Berliiniin, Müncheniin, Frankfurtiin, Kölniin ja Hampuriin. Voit käydä teattereissa, sekä lukuisissa mielenkiintoisissa museoissa ja nähdä upeita linnoja ja linnoituksia. Erilaisten musiikkijuhlien kirjo on valtava, täältä löydät niin klassisen musiikin kuin jazzmusiikin tapahtumia. Voit vaeltaa Schwarzwaldissa tai lasketella Saksan lumisilla alpeilla. Käy katsomassa paikallisen jalkapallojoukkueen otteluita. Urheilu on tärkeä osa saksalaisen perheen arkea.

Saksa on tunnettu bratwursteista, innokkaista jalkapallofaneista, BMW:stä, Bachista, Beethovenista ja Berliinin muurista. Saksan väkiluku on 81 miljoonaa, mikä tekeekin siitä väkiluvultaan Euroopan suurimman maan. Saksan talous on maailman 5. suurin.

Ihmiset

Saksalaisia pidetään suorasukaisina ja välillä vaikeasti lähestyttävinä, mutta se on vain ulkokuori. Ole aktiivinen ja osallistu keskusteluihin ja mene mukaan erilaisiin toimintoihin. Saksalaiset eivät tee turhia lupauksia ja ovat rehellistä kansaa. He käyvät mielellään kiihkeitä keskusteluja ja temperamenttinsa takia saattavat olla hyvin äänekkäitä, mutta siitä ei pidä loukkaantua, se on vain heidän tapansa ilmaista kantansa. Saksalaiset ovat urheiluhullua kansaa ja varsinkin jalkapallo on lähellä heidän sydäntään. Tutustut parhaiten saksalaiseen kulttuuriin ja elämään asumalla saksalaisessa isäntäperheessä ja käymällä paikallista lukiota.

Koulu

Saksalaiset aloittavat koulunsa 6-vuotiaana ja peruskoulu kestää yleensä 4 vuotta. Luokkia 5 ja 6 kutsutaan suuntautumisasteeksi, minkä aikana päätetään sopiva koulutyyppi. Lukio muodostuu luokista 5-13 ja reaalikoulu luokista 5-10. Reaalikoulu luo pohjan vaativaan ammatilliseen tai opistotasoiseen koulutukseen. Lukio antaa korkeakoulu- ja yliopistokelpoisuuden, niin kuin meilläkin. Oppivelvollisuus on 12 vuotta.

Kieli- ja valmennusleiri

Kieli- ja valmennusleiri kestää 9 päivää ja siellä opiskellaan saksankieltä sekä opitaan hyödyllistä tietoa kulttuurista. Leirillä harjoitellaan myös julkisen liikenteen käyttöä, kirjeiden postitusta, ostoksilla käyntiä ja neuvojen kysymistä sekä tutustutaan  nähtävyyksiin. Leirillä tapaat vaihto-oppilaita eri maista ja saat uusia ystäviä.

Mikäli sinun saksan kielen taitosi ovat heikot tai olet opiskellut kieltä alle 2-vuotta, on sinun osallistuttava pidemmälle kieli/valmennusleirille. Leirin hintaan sisältyy kuljetus lentokentältä leiripaikalle ja leiripaikalta isäntäperheeseen, yöpymiset ja täysi ylläpito leiripaikassa sekä leirin aikana tehtävät retket.

Ajankohtaista

Tule vaihto-oppilasinfoon!

Helsinki

torstaina 17. tammikuuta 2019

Turku 

tiistaina 22. tammikuuta 2019

llmoittaudu tästä niin kerromme ajan ja paikan 

UUTTA

Vaihto-oppilasvuosi Etelä-Koreassa