Lähde ASSE vaihto-oppilaaksi Saksaan

Kokeile saksalaista elämäntapaa. Saksasta löytyy sekä charmikkaita historiallisia että upeita moderneja kaupunkeja.  Saksa tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua oopperaan, teatteriin, luontoon ja sinisiin järviin.

Tutustu historiallisiin kaupunkeihin kuten Berliiniin, Müncheniin, Frankfurtiin, Kölniin ja Hampuriin. Voit käydä teattereissa, sekä lukuisissa mielenkiintoisissa museoissa ja nähdä upeita linnoja ja linnoituksia. Erilaisten musiikkijuhlien kirjo on valtava, täältä löydät niin klassisen musiikin kuin jazzmusiikin tapahtumia. Voit vaeltaa Schwarzwaldissa tai lasketella Saksan lumisilla alpeilla. Käy katsomassa paikallisen jalkapallojoukkueen otteluita. Urheilu on tärkeä osa saksalaisen perheen arkea.

Saksa on tunnettu bratwursteista, innokkaista jalkapallofaneista, BMW:stä, Bachista, Beethovenista ja Berliinin muurista. Saksan väkiluku on 81 miljoonaa, mikä tekeekin siitä väkiluvultaan Euroopan suurimman maan. Saksan talous on maailman 5. suurin.

Ihmiset

Saksalaisia pidetään suorasukaisina ja välillä vaikeasti lähestyttävinä, mutta se on vain ulkokuori. Ole aktiivinen ja osallistu keskusteluihin ja mene mukaan erilaisiin toimintoihin. Saksalaiset eivät tee turhia lupauksia ja ovat rehellistä kansaa. He käyvät mielellään kiihkeitä keskusteluja ja temperamenttinsa takia saattavat olla hyvin äänekkäitä, mutta siitä ei pidä loukkaantua, se on vain heidän tapansa ilmaista kantansa. Saksalaiset ovat urheiluhullua kansaa ja varsinkin jalkapallo on lähellä heidän sydäntään. Tutustut parhaiten saksalaiseen kulttuuriin ja elämään asumalla saksalaisessa isäntäperheessä ja käymällä paikallista lukiota.

Koulu

Saksalaiset aloittavat koulunsa 6-vuotiaana ja peruskoulu kestää yleensä 4 vuotta. Luokkia 5 ja 6 kutsutaan suuntautumisasteeksi, minkä aikana päätetään sopiva koulutyyppi. Lukio muodostuu luokista 5-13 ja reaalikoulu luokista 5-10. Reaalikoulu luo pohjan vaativaan ammatilliseen tai opistotasoiseen koulutukseen. Lukio antaa korkeakoulu- ja yliopistokelpoisuuden, niin kuin meilläkin. Oppivelvollisuus on 12 vuotta.

Kieli- ja valmennusleiri

Sinulla on mahdollisuus aloittaa vaihto-oppilasvuosi suositulla kieli- ja valmennusleirillä.  Jos olet opiskellut kieltä alle 2 vuotta, edellytämme osallistumista kieli/valmennusleirille. Leirillä tutustu nuoriin ympäri maailmaa ja saat heti vaihto-oppilasvuoden alussa paljon uusia ystäviä! Valmennusleiri kestää 9 päivää, oppilaat jaetaan ryhmiin kielitason mukaan.   Leirillä opiskellaan saksankieltä sekä opitaan hyödyllistä tietoa kulttuurista, harjoitellaan julkisen liikenteen käyttöä, ostoksilla käyntiä ja neuvojen kysymistä sekä tutustutaan nähtävyyksiin. Leirin hintaan sisältyy: kuljetus lentokentältä leiripaikalle ja leiripaikalta isäntäperheeseen, yöpymiset ja täysi ylläpito leiripaikassa sekä leirin aikana tehtävät retket. Kieli- ja valmennusleirin hinta 450,00€.

Hinta lukuvuosi €  6.900,-  lukukausi 6.200,-  6 viikkoa 2.950,-  kieli-ja valmennusleiri 9 pv 450,-

Hinnat eivät sisällä lentoa ja vakuutusta

Lue tästä vaihto-oppilas hinnat 

Lue tästä  mitä hintaan sisältyy yleiset ehdot

Tutustu muihin Kohdemaihin tästä

Ajankohtaista

Vaihto-oppilasinfot

Varaa oma puhelin/skypeinfo

Lue Go CAMPUS yliopisto-opinnot USA:ssa

Haku lukuvuodelle 2021-2022 on alkanut