Lähde ASSE vaihto-oppilaaksi Japaniin

Teknologian edelläkävijämaa, joka on pystynyt säilyttämään paikkansa maailman markkinoilla. Näe Tokio, yksi maailman suurimmista kaupungeista, jolla on vanha historia ja vahvat perinteet. Japanin kieli ja kulttuuri avaa sinulle mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Nauti uusista makuelämyksistä kuten sushi, opi uutta japanilaisesta teeseremoniakulttuurista ja kukka-asettelusta. Vietä lomat tyypilliseen japanilaiseen tyyliin isäntäperheen ja ystäviesi kanssa. Japani on kuuluisa erityisesti tekniikastaan, omaperäisistä taidemuodoistaan ja erilaisista sarjakuvistaan (manga). Vaihto-oppilasvuotesi tulee olemaan täynnä uusia kokemuksia, tutustut Japanin rikkaaseen kulttuuriin ja opit maan kieltä. Vuosi Japanissa antaa sinulle tulevaisuudessa monia mahdollisuuksia!

Ennen koulun alkua järjestetään vaihto-oppilaille noin 3 päivän perehdytys Tokiossa. Siellä opit mm. japanilaista kulttuuria, saat tietoa koulusta ja paikallisista tavoista.

Asukkaat


Japanin asukasluku on n. 127 miljoonaa ja maa koostuu neljästä pääsaaresta. Se on maailman 10. tiheimmin asuttu maa. Koulu Japanissa kouluvuosi alkaa huhtikuussa ja päättyy maaliskuussa. Suurimmassa osassa kouluista käytetään koulupukua. Kouluvuoden kohokohta on jokavuotinen 4-5 päivän retki johonkin mielenkiintoiseen japanilaiseen kohteeseen. Kouluissa on erilaisia kerhoja/seuroja, joihin osallistumista suositellaan lämpimästi. Niiden kautta tutustuu parhaiten uusiin ystäviin. Perheen ja ystävien kanssa kommunikointi auttaa parhaiten uuden kielen oppimisessa.

Ruoka

Japanilaisten perusruoka on riisi ja sitä syödäänkin vähintään kerran päivässä. Perinteiseen ateriaan kuuluu kasvisruokia, kalaa, keitto, riisi ja pienet suolaiset lisukkeet. Kalaa syödään yleensä päivittäin. Ruuissa käytetään myös paljon bambunversoja, tofua, papuja ja merilevää. Ruuan yhteydessä tarjoillaan aina teetä.

JAPANI Lukuvuosi 9 -11 kk Lukukausi 4 - 5 kk Short Term 3 kk

Ohjelmahinta
sisältää 3 pv valmennusleirin Tokiossa

9100€ 7900€ 4760€
Lennot noin 1000€ riippuen isäntäperheen sijainnista
Vaihto-oppilasvakuutus 850€ 425€ 300€
Lue hinnat ja yleiset ehdot Lähdöt Japaniin maalis- ja elokuussa

Ajankohtaista

Vaihto-oppilasinfot

Helsinki ti 27.11.2018, Kamppi

Tule mukaan!

llmoittaudu tästä niin kerromme ajan ja paikan 

UUTTA

Vaihto-oppilasvuosi Etelä-Koreassa

Viime hetken haku talven 2019 lähtöihin

Japani, hae viimeistään 15.11.2018

Argentiina, hae viimeistään 1.12.2018

Vaihto-oppilaskertomus

Erik, Tokio Japani

Vietin vaihto-oppilasvuoteni Japanissa. Isäntäperheessäni oli minun lisäksi toinen vaihto-oppilas Kiinasta. Isäntäperheen vanhempien kanssa minulla oli läheiset välit. Tein heidän kanssa retkiä festivaaleille sekä osallistuimme vapaaehtoistyöhön. Isäntäperheeni auttoi minua kaikessa missä pystyi ja olen heille todella kiitollinen siitä.

Koulussani oli useita muita vaihto-oppilaita joiden kanssa olin vaihto-oppilasvuoden alussa. Vuoden edetessä sain myös paikallisia ystäviä. Osallistuin koulun tanssiklubiin, josta sain paljon uusia ystäviä ja opin japanin kieltä.

Antaisin neuvoksi tuleville vaihtareille opiskelemaan japanin kieltä niin paljon kuin mahdollista. Kun kieli sujuu, niin kaikki sujuu helpommin ja saat vuodesta enemmän irti. Samalla osoitat myös isäntäperheelle, että välität heidän kielestään. Ole avoin kaikelle uudelle ja kokeile rohkeasti uusia asioita, näin opit ihmisistä ja kulttuurista samalla osoittaen, että välität paikallisten kiinnostuksen kohteista.