Lähde ASSE vaihto-oppilaaksi aurinkoiseen Espanjaan

Espanjassa koet sen, kuinka tärkeinä perhe – ja ystäväsiteitä pidetään. Saat mahdollisesti nauttia aterioita jokaisen mahdollisen perheenjäsenen kanssa. Tulet elämään kulttuurissa, jossa kahden tunnin pituinen lounastauko ei ole harvinaisuus vaan pikemminkin normaali asia. Tulet myös oppimaan tunnistamaan eri alueiden eroavaisuudet niin tavoissa kuin murteessakin.

Smile, you are in Spain – Spain makes everything easy for you!

Espanja on epäilemättä yksi parhaista maista maailmassa lähteä vaihto-oppilaaksi.  Espanjan miellyttävä lämpö ympäri vuoden, ihmisten ystävällisyys ja vieraanvaraisuus, kulttuurinen monimuotoisuus, upeat rannat ja Espanjan lukemattomat vapaa-ajan mahdollisuudet sekä turvallinen ympäristö.

Espanja on tunnettu Flamencosta, härkätaisteluista, arkkitehtuurista, kirjallisuudesta ja hyvästä ruuasta jota pidetään yhtenä maailman terveellisimmistä. Tyypillinen ateria on paella, meren elävät tai sipuli & peruna tortilla.

Espanjalaiset ovat hyvin sosiaalisia ja spontaaneja. Tulet rakastamaan heidän ystävällisyyttään ja rentoa elämäntyyliään. Espanjalaiset ovat erittäin kiinnostuneita oppimaan uusia kulttuureja eikä ihme, että siellä viihtyvät myös pohjoismaalaiset turistit niin hyvin.

ASSE vaihto-oppilaana Espanjassa tulet oppimaan espanjan kielen lisäksi todellisen espanjalaisen kulttuurin ja elämäntavan, asumalla espanjalaisessa perheessä ja käymällä paikallista koulua.

Koulut

Espanjassa on laadukas koulujärjestelmä. Ikäryhmän 12-18 koulu jakautuu kahteen osaat: pakollinen toisen asteen koulu (neljä vuotta) ja kaksi valinnaista lisävuotta (nimeltään Bachillerato), joka mahdollistaa pääsyn korkeakouluihin.  Vaihto-oppilaat sijoitetaan yleensä Bachilleratoon. Koulut ovat joko valtion tai yksityisiä, ne saavat enimmäkseen valtion tukea, joten niiden maksut ovat hyvin kohtuullisia.  Monet kouluista ovat katolisia, mutta sen merkitys vaihtelee suuresti kouluissa. Opetuksen taso on erittäin hyvä ja kouluissa on paljon vapaa-ajan toimintaa. Tulet viihtymään koulun ystävällisessä ja mukavassa ilmapiirissä.

Espanjalainen perheesi

Vaihto-oppilaat sijoittuva enimmäkseen eteläiseen Espanjaan Andalucian alueelle, keskisuurten ja pienten kaupunkien pittoreskiin ympäristöön, joissa on riittävästi vapaa-ajan toimintoja ja kuitenkin turvallista, näistä mainittakoon esim.  Salamanca, Sevilla ja Valencia.

Espanjalaisen perheen suhteissa on jotain erityisen lämmintä.  Sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus saada nauttia laajennetusta espanjalaisesta perheestä joka tarkoittaa, että serkut, sedät, tädit ja isovanhemmat ovat usein lähettyvillä. Tulet varmasti kokemaan heidän säännölliset vierailut ja olemaan mukana suurissa suvun viikonlopputapaamisissa. He kaikki ovat avoimia, auttavaisia ja kiinnostuneita sinusta ja kotimaastasi. Tunnettu espanjalainen vieraanvaraisuus auttaa sinua sopeutumaan nopeasti uuteen perheeseen ja kotiisi.

Valmennusleiri ja retket

Vaihto-oppilaille järjestetään Espanjassa heti alkuun kansainvälinen 2-3 pv valmennusleiri jolla tutustut muihin oppilaisiin ja voit pitää heihin yhteyttä oleskelusi ajan. Valmennus sisältää mm. espanjan kurssin, johdatuksen paikalliseen kulttuuriin, vapaa-ajanohjelmaa ja retkiä.

Vuoden aikana järjestetään vapaaehtoisia maksullisia 2-3 pv retkiä mm: Barcelonaan, Madridiin, Granadaan ja Valenciaan.  Retket tehdään nuorisomatkailuun erikoistuneen järjestäjän toimesta. Upeilla retkillä näet ja koet erilaista Espanjaa ja saat samalla monia uusia ystäviä.

Ohjelmapituudet ja espanjan kieli

  • kouluvuosi n. 10 kk syys – kesäkuu
  • lukukausi n. 5 kk syys – joulukuu
  • lukukausi n. 5 kk tammi – kesäkuu
  • short term n. 3 kk aloituspäivät tammikuusta – syykuuhun
  • short term n. 2 kk aloituspäivät tammikuusta – lokakuuhun

Sinun ei tarvitse osata espanjaa lähtiessäsi mutta alkeiden osaaminen luonnollisesti helpottaa. Sinä voit halutessasi osallistua, erillistä maksua vastaan, espanjan kielen kurssille asuinpaikkakunnallasi.

Katso Espanja-video tästä

Ajankohtaista

Tule vaihto-oppilasinfoon!

Helsinki

torstaina 17. tammikuuta 2019

Turku 

tiistaina 22. tammikuuta 2019

llmoittaudu tästä niin kerromme ajan ja paikan 

UUTTA

Vaihto-oppilasvuosi Etelä-Koreassa