Lähde ASSE vaihto-oppilaaksi Englantiin

Lähde vaihto-oppilaaksi Iso-Britanniaan ja koe brittiläisen kulttuurin koko kirjo jalkapallosta Shakespeareen. Millainen on englantilainen aamupala ja miltä maistuu fish&chips, entä paljonko teetä britit oikeasti juovat?

Ison Britannian historia, perinteet ja kauneus ovat vailla vertaa: Shakespearen kotimaan viehättävät kylät, modernit kaupungit and erilaiset ihmiset heijastavat maan vuosisatojen mittaista kehitystä. Voit tuntea siirtyneesi ajassa taaksepäin kävellessäsi mukulakivikatuja pitkin vuosisatoja vanhojen pubien ohitse, ja seuraavassa hetkessä olet nykyajan terävimmässä kärjessä ohittaessasi trendikkäitä putiikkeja.

Museot ja kansallismonumentit ympäri maata esittelevät Ison Britannian historiaa. Vieraile upeissa yliopistokaupungeissa Oxfordissa ja Cambridgessä tai maailman kuuluisimmissa linnoissa, joissa aiemmat kuninkaat ja kuningattaret ovat asuneet tai pistäydy Buchinghamin Palatsissa tapaamassa nykyistä kuningasperhettä, ja ylitä Lontoon ikoninen Tower Bridge. Tutustu erittäin monimuotoisiin maisemiin suurissa kaupungeissa kuten Lontoossa, Machesterissa, Cardiffissa ja Edinburghissa, joissa kaupunkimaiseman vastakohtana Yorkshire Dalen kukkulat, Lake Districtin kansallispuisto ja etelärannikon kauniit rannat.

Väestö on monikulttuurista ja toivottaa kaikki kansallisuudet tervetulleiksi. Iso Britannia koostuu eri osista, joissa voit kokea erilaisia perinteitä, ruokia, kieliä ja murteita, mikä tekee kansakunnasta todella kiinnostavan sekoituksen eri kulttuureja, kuuluisuuksia ja piilotettuja jalokiviä.

Vaihto-oppilaana Isossa Britanniassa saat perheen, joka on innokas jakamaan elämänsä ja perinteensä kanssasi toivottaen sinut tervetulleeksi tyypilliseen brittikotiinsa. Käyt paikallista koulua ja vapaa-ajallasi pelaat kenties jalkapalloa, rugbya tai krikettiä uusien ystäviesi kanssa. Olet pian täysin uppoutunut elämään Britanniassa, puhut brittiaksentilla ja juot englantilaista teetä aina tilaisuuden tullen.

Koulu

High School Sixth Form, ainoastaan lukukausi 4-5 kk, voit valita Englanti, Wales tai Skotlanti.

Sixth Formi ohjelmaan voit lähteä lukaudeksi (syksy- tai kevätlukukausi) ja sijoitut ensimmäiselle luokalle. Sixth Form koostuu vuosiluokista 12 ja 13, jotka ovat Ison Britannian koulujärjestemän viimeiset luokat. Liityt ”Year 12” oppilaiden joukkoon ja opiskelet 16–17-vuotiaiden brittioppilaiden kanssa ensimmäisen ”A-Level” tutkintovuoden. ”A-Level”-tutkinto vaaditaan Isossa Britanniassa yliopistojen sisäänpääsyyn ja opetuksessa korostuu siksi oppilaiden itsenäinen oppiminen. Näin valmistaudutaan yliopisto-opintoihin. Oppilaat keskittyvät kolmeen tai neljään oppiaineekseen ja opiskelevat niitä useita tunteja luokkahuoneessa yhdistettynä itsenäiseen opiskeluun. Lukujärjestyksessäsi on aikaa omaan tiedonhankintaan, tutkimukseen ja lisälukemiseen. Tällä tavoin voit keskittyä aiheeseen ja tulla koko oppiaineen asiantuntijaksi.

Sixth Form voi olla oma koulunsa (16-18-vuotiaille) tai se voi olla yhdistetty peruskouluun (11-18-vuotiaille). Kummassakin koulussa saat tukea henkilökunnalta ja sinua kannustetaan liittymään opiskeluajan ulkopuolisiin kerhoihin ja aktiviteetteihin. Monet koulut tarjoavat monipuolisesti mahdollisuuksia (mm. urheilu, näytteleminen, tanssi, musiikki) oppilaille, jotka haluavat panostaa kouluajan ulkopuoliseen toimintaan.

State College, Lukuvuosi- tai lukukausiohjelma. Vaihto-oppilaalla on paljon eri vaihtoehtoja mistä valita :

Laaja valikoima akateemisia ja ammatillisia oppiaineita, joista yleensä valitaan yksi pääaine.

- Monipuoliset ja modernit tilat, sekä hyvät harrastus- ja urheilumahdollisuudet. 

- Voit valita alueen, jonne sijoitut

- Asut isäntäperheessä tai asuntolassa

- Mahdollisuus opiskella kaksi vuotta ja saada päättötodistus (myös IB-tutkinto on mahdollinen)

- Collegen International Team tukee vaihto-oppilaita ja järjestää esim. viikonloppuaktiviteetteja.

Aluevaihtoehdot ja niiden vahvuudet:

•Carmarthenshire: Music, performance and Dance Academy. Rugby, Football, Netball Academy

•Glamorgan West: Netball, football, rugby Academy

•Hampshire West: Aspire, STEM, Sport and Performing Arts Academy – 100 seat theatre and recording studio

•Lincolnshire: Dedicated Theatre and music facilities. Salon, gym, cafes

•Devon: Language clubs, Ten Tors, Duke of Edinburgh.

•Kent: Sports and Music Academies, Gym, Theatre, 3G sports pitch

•Sussex East: STEM, Sports, Drama Academies

Lukukausi Sixth Form Englanti/Wales/Skotlanti noin 4-5 kk  hinta  8500 €  aloitus elo-syys-tammikuu

State College Lukuvuosi alk. 19500 €

Vakuutus, lennot ja viisumi eivät sisälly hintaan.

Lue tästä vaihto-oppilas hinnat 

Lue tästä  mitä hintaan sisältyy yleiset ehdot

Tutustu muihin Kohdemaihin tästä

Varaa oma vaihtarivartti ja jutellaan lisää!

  • Vaihto-ohjelmamme toteutuvat useimmissa kohdemaissa. Oppilaiden turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää ja seuraamme jatkuvasti kohdemaiden Covid-19-tilannetta.
  • Kysy vapaita paikkoja USA:n Private High School sekä Kanadan Choice Plus ja Euroopan vaihto-ohjelmiin kevätlukukaudelle 2022.
  • Toivota vaihto-oppilas tervetulleeksi Suomeen, toimi isäntäperheenä 3 - 6 kuukautta.