Tartu tilaisuuteen - Kutsu maailma kotiisi!

Sopisiko kotiinne kenties amerikkalainen, italialainen, saksalainen tai japanilainen vaihto-oppilas?

Haemme nyt  2020 saapuville mahtaville nuorille  suomen/ruotsin kielisiä isäntäperheitä . 

Annamme mielellämme lisätietoa oppilaistamme ja ohjelmasta.

ASSEn kautta tulee Suomeen vuosittain 15-18 v. mukavia  vaihto-oppilaita useista eri maista mm. Aasiasta, Pohjois- ja Etelä-Amerikasta, Euroopasta  ja Australiasta.  

Kaikilta vaihto-oppilailta edellytetään äidinkielensä osaamisen lisäksi hyvää englannin kielen taitoa ja koulumenestystä. Nuoret ovat innostuneita tietämään ja oppimaan enemmän Suomesta.

Vaihto-oppilaat käyvät lukiota ikätovereidensa kanssa ja asuvat perheenjäsenenä suomalaisessa isäntäperheessä. 

Oppilaat tulevat Suomeen suurimmaksi osaksi elokuussa kun koulut alkavat, mutta osa tulee myös  tammikuussa.  Oppilaat lähtevät kotiin lukukauden/-vuoden päätyttyä.

He käyvät suomen- tai ruotsinkielistä lukiota ja viipyvät kouluvuoden n. 10 kk tai lukukauden n. 4-5 kk. ASSE järjestää oppilaalle koulupaikan paikallisesta lukiosta.

Isäntäperheitä tarvitaan myös lyhyemmäksi aikaa esim. perheenvaihdon yhteydessä sekä ns. Welcome perheitä vähintään 3 kuukaudeksi.

Vakuutus, taskuraha, säännöt

Vaihto-oppilailla on täysin kattava sairaus-, tapaturma- ja vastuuvakuutus sekä  vanhemmiltaan n. 200-250 € /kk omaa taskurahaa,  jolla he maksavat mm.  vaatteensa, harrastukset, koulutarvikkeet ja -matkat.  

Vaihto-oppilaiden tulee sopeutua perheen, koulun ja organisaation sääntöihin, tähän he ovat kirjallisesti sitoutuneet.

Katso Suomeen tulevien oppilaiden lyhyet esittelyt tästä.