Isäntäperheeksi haku – kohta kohdalta

Ota yhteyttä

Haluatko Isäntäperheeksi, täytä yhteystietolomake alla ja lähetämme sinulle lisää tietoa sijoitettavista  oppilaista ja ohjelmasta sähköpostilla.

Voit myös mielihyvin soittaa puh. 09 878 1852 tai 0400 233 838 tai lähettää sähköpostia asse.highschool@studentexchange.fi  

Kerromme lähemmin isäntäperheenä toimisesta ja vastaamme kaikkiin kysymyksiinne. 

Hakulomake ja oppilaan valinta

Mikäli tämän jälkeen päätätte ryhtyä isäntäperheeksi vaihto-oppilaalle, lähetämme teille isäntäperheen hakulomakkeen täytettäväksi. 

Tarvitsemme perheeltäsi myös suosituksia, tätä varten annamme teille suosituslomakkeet ja ohjeet niiden täyttämistä varten.

Valitsette oman uuden perheenjäsenenne oppilaiden kirjeiden ja valokuvaesittelyn perusteella. Päätätte kuka heistä sopisi parhaiten perheeseenne.

Isäntäperheen haastattelu,  sopimus ja valmennus

Käymme haastattelemassa perheenne kotonanne ennen lopullista sopimusta ja kerromme teille enemmän isäntäperheenä toimimisesta.

Kun kaikki muodollisuudet on hoidettu, teemme kanssanne Isäntäperhesopimuksen. Sen jälkeen ilmoitamme oppilaalle ja hänen perheelleen sijoituksesta.  Saatte toistenne yhteystiedot ja voitte aloittaa tutustumisen ennen vaihto-oppilasvuoden alkua.

Vaihto-oppilas saapuu Suomeen ja tapaatte hänet ensimmäisen kerran lentokentällä.

Järjestämme yhteisen valmennustilaisuuden perheille ja oppilaille heidän saavuttuaan Suomeen.

Paikallinen tukihenkilömme toimii perheen ja vaihto-oppilaan tukena koko oleskelun ajan pitäen säännöllisesti yhteyttä. 

Nyt alkaa seikkailu

Nyt voitte alkaa valmistautua ja nauttia tulevasta jännittävästä ajasta!

Me ASSE:lla järjestämme kaiken oppilaan matkustamiseen ja vaihtoon liittyvät asiat, kuten lentoliput, koulupaikan ja vakuutukset. Vaihto-oppilaille on täysin kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus sekä omaa taskurahaa n. 200-250 eur/kk vaatteisiin, harrastuksiin, koulutarvikkeisiin ja –matkoihin. ASSE toimii oppilaiden oleskeluluvan/viisumin takaajana.

Tartu tilaisuuteen – ryhdy isäntäperheeksi!

Täytä alla oleva lomake ja lähetämme sinulle lisätietoja isäntäperheenä toimimisesta sekä Suomeen tulevista mukavista oppilaistamme (lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään).

Jos et kuule meistä kahden arkipäivän kuluessa, lomakkeesi ei jostain syystä ole tullut perille!

Ajankohtaista

Varaa oma webinfo tai kerää kaveriporukka ja lähetämme linkin tietotuokioon 

  • Toivota vaihto-oppilas tervetulleeksi Suomeen, toimi isäntäperheenä 3 - 6 kuukautta. 
  • Vaihto-ohjelmamme toteutuvat useimmissa kohdemaissa. Oppilaiden turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää ja seuraamme jatkuvasti kohdemaiden Covid-19-tilannetta.
  • Kysy vapaita paikkoja USA:n Private High School sekä Kanadan Choice Plus ja Euroopan vaihto-ohjelmiin kevätlukukaudelle 2022.

Lue Go CAMPUS yliopisto-opinnot USA:ssa