Ilmoittautuminen vaihto-oppilasohjelmaan

Vaihto-oppilasvuosi pystytään vallitsevasta koronatilanteesta huolimatta toteuttamaan useimmissa kohdemaissa ja seuraamme tarkkaan viranomaismääräyksiä. Vaihto-oppilaiden turvallisuus on meille erittäin tärkeää. 

Haku auki kevätlukaudelle 2022 sekä lukuvuodelle 2022/2023.

Ilmoittaudu vaihto-oppilaaksi täyttämällä hakulomake tästä.  Sen jälkeen sinut kutsutaan vaihto-oppilas-haastatteluun, myös vanhempasi ovat tervetulleita mukaan.   Haastattelussa saat yksityiskohtaista tietoa vaihto-oppilasohjelmasta ja vastaukset mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.  Haastattelu ei vielä sido sinua mihinkään.

Kun sinut on haastateltu ja olemme saaneet koulutodistuksesi ja opettajan suosituksesi, vahvistamme paikkasi vaihto-oppilasohjelmaan.

Tämän jälkeen lähetämme sinulle täytettäväksi vaihto-oppilashakupaketin, jonka teet ohjeidemme mukaisesti ja palautat meille. Hakupaketti sisältää mm. englanninkielisen hakulomakkeen, lääkärintodistuksen sekä kirjeen ja valokuvaesittelyn tulevalle perheellesi uudessa isäntämaassasi.  Tulet saamaan meiltä tarkat ohjeet ja lomakkeet hakupaketin tekoa varten ja vastaamme mielellämme hakupaketin tekoa koskeviin kysymyksiisi.

Lähetämme hakupakettisi haluamasi kohdemaan toimistoon sijoitustasi varten.

Sijoitus perheeseen ja kouluun

Paikallinen ASSE-edustajamme haastattelee ja valmentaa isäntäperheet heidän kotonaan ja esittelee heille hakupakettisi. Perheiltä vaaditaan myös suosituksia. Yritämme etsiä juuri sinulle sopivan perheen ja sovittaa yhteen mm. perheen ja sinun harrastuksia. Isäntäperheen varmistuttua haemme sinulle koulupaikan paikallisesta koulusta. Koulu päättää todistustesi perusteella mille vuosiluokalle sinut sijoitetaan.

Hae ajoissa ohjelmaan!

Haku- ja sijoituprosessi vie oman aikansa, joten sinun kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Näin saat myös tiedon uudesta perheestäsi ja koulustasi aikaisemmin.  Vaihto-oppilasohjelmaan on rajallinen määrä paikkoja, joten hae mahdollisimman pian.

Viimeinen hakupäivä

Lukuvuoden 2022/2023 hakuajat

1. hakuaika päättyy 31.1.2022 

2. hakuaika päättyy 30.3.2022 tai kun kaikki paikat on täytetty.

Vielä ehdit USA:n Private High School ohjelmaan kevätlukukaudelle 2022. Haku päättyy 30.9.2021.

Käsittelemme hakemukset saapumisjärjestyksessä.

Autamme sinua hakuprosessisi joka askeleella. Valmennamme sinut hyvin ennen lähtöäsi, jotta sopeudut helposti uuteen isäntämaahasi ja perheeseesi.

Lukuvuoden 2022/23  haku on alkanut

Ota yhteyttä!

Älä epäröi ottaa yhteyttä, kerromme mielellämme sinulle lisää.

Soita tai lähetä sähköpostia:
asse@studentexchange.fi
puh. 044 373 3434  tai 0400 23 38 38

Ajankohtaista

Varaa oma webinfo tai kerää kaveriporukka ja lähetämme linkin tietotuokioon 

  • Toivota vaihto-oppilas tervetulleeksi Suomeen, toimi isäntäperheenä 3 - 6 kuukautta. 
  • Vaihto-ohjelmamme toteutuvat useimmissa kohdemaissa. Oppilaiden turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää ja seuraamme jatkuvasti kohdemaiden Covid-19-tilannetta.
  • Kysy vapaita paikkoja USA:n Private High School sekä Kanadan Choice Plus ja Euroopan vaihto-ohjelmiin kevätlukukaudelle 2022.

Lue Go CAMPUS yliopisto-opinnot USA:ssa