Hyvä valmistautuminen vaihto-oppilasvuoteen on tärkeää

Tiedämme, että on iso askel lähteä asumaan ja opiskelemaan toiseen maahan. Me vastaamme kaikkiin kysymyksiisi hakuprosessin aikana ja tulet saamaan tukea ja opastusta hakemuksesi jättämisestä lähtien aina Suomeen paluuseesi saakka.

Kaikki suunnitellaan etukäteen. Kun päätät lähteä opiskelemaan ulkomaille, et voi vain heittäytyä matkaan, vaan on paljon mietittävää. Ennen ohjelman alkua tehdään tarkkoja valmisteluja. Hyvä valmistautuminen tähtää siihen, että tunnet itsesi valmiiksi vaihto-oppilasvuoteesi.

Ilmoittautuminen vaihto-oppilasohjelmaan

Aloita ilmoittautuminen täyttämällä hakulomake kotisivuillamme. Tulet saamaan yksityiskohtaiset ohjeet miten toimia ja me olemme apuna auttamassa sinua. Lähetettyäsi hakulomakkeen otamme sinuun yhteyttä ja sovimme henkilökohtaisen tapaamis- ja haastatteluajan. Saat mielellään ottaa vanhempasi mukaan tapaamiseen. Tapaamisessa saat lisätietoa vaihto-oppilasohjelmastamme ja vastaukset sinun ja vanhempiesi kysymyksiin. Tapaamisen lopuksi haastattelemme sinua kahden kesken.

Valmennus – Tuki ennen lähtöäsi vaihto-oppilaaksi

Ennen lähtöäsi tulemme pitämään valmennustilaisuuden. Tapaamisessa käymme läpi odotuksiasi ja puhumme kohdemaan kulttuurista, isäntäperheessä asumisesta, ulkomailla opiskelusta ja paljon muusta.

Luot vahvan siteen isäntäperheeseesi tutustumalla yhdessä paikkoihin, ihmisiin ja tapahtumiin. Sinun ansiostasi isäntäperheesi näkee ympäristönsä aivan uusin silmin. Isäntäperheemme kertovat kuinka hauskaa on kokea oma arki toisen silmin, nähdä uusien tapojen aiheuttama hämmästys ja nauraa hassuille kielivirheille. Näitä asioita on hauska muistella isäntäperheen kanssa vuosienkin jälkeen! Valmennuksen tarkoitus on auttaa sinua välttämään ongelmia, joita muuten helposti kohtaisit.

Kulttuurishokki kuulostaa eksoottiselta, mutta se yksinkertaisesti tarkoittaa sitä mitä sinulle tapahtuu kun alat elää erilaista arkea mihin olet tottunut.  Kaikki pikkuasiat, jotka olet kotona tehnyt automaattisesti, muuttuvat yhtäkkiä monimutkaisiksi. Ilman valmistautumista se voi olla sekä hankalaa että väsyttävää.

Yritämme opastaa sinua asioista mitä voi  sattua  vaihto-oppilasvuotesi aikana, sekä hankaluuksista että ilonaiheista. Pitkälle viedyt, epärealistiset odotukset voivat johtaa pettymykseen, joka turhaan vaarantaa sopeutumistasi  arkeen. Me muun muassa annamme vinkkejä kuinka saat kavereita ja kuinka hoidat raha-asiasi. Saat ohjeita kirjallisena ja käymme ne myös läpi valmennustapaamisessa ennen lähtöäsi. Olemme tietenkin aina muulloinkin valmiit vastaamaan kysymyksiisi.

Saavuttuasi kohdemaahan paikallinen tukihenkilösi järjestää tulovalmennuksen  jossa saat vielä lisää käytännön neuvoja isäntämaasi tavoista ja kulttuurista sekä paikallisista oloista ja koulusta.

Lähtö vaihto-oppilaaksi

Suunnittelemme lähtösi niin, että pääset pian maahan saavuttuasi aloittamaan koulun ja pääset näin sisälle uuteen arkeesi, mikä on tärkeää välttääksesi koti-ikävän.

Ajankohtaista

Varaa oma webinfo tai kerää kaveriporukka ja lähetämme linkin tietotuokioon 

  • Toivota vaihto-oppilas tervetulleeksi Suomeen, toimi isäntäperheenä 3 - 6 kuukautta. 
  • Vaihto-ohjelmamme toteutuvat useimmissa kohdemaissa. Oppilaiden turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää ja seuraamme jatkuvasti kohdemaiden Covid-19-tilannetta.
  • Kysy vapaita paikkoja USA:n Private High School sekä Kanadan Choice Plus ja Euroopan vaihto-ohjelmiin kevätlukukaudelle 2022.

Lue Go CAMPUS yliopisto-opinnot USA:ssa

Netta viettää vaihto-oppilas­vuottaan

USA:n Kaliforniassa

Tutustu Netan blogiin:

Good Morning California