Minun isäntäperheeni on mahtava! En olisi voinut toivoa parempaa perhettä!

Vain itse ulkomaalaisessa perheessä vuoden viettäneet tietävät mitä uuteen yhteisöön sopeutumiseen vaaditaan

Isäntäperheet ovat täysin tietoisia siitä, mihin ovat ryhtyneet. Isäntäperheesi tulee olemaan yhtä tärkeä osa vaihto-oppilasvuottasi kuin koulusi.

Perheessä solmitaan yleensä aina ystävyyksiä ja elinikäisiä kontakteja. Perhe ei saa taloudellista korvausta, vaan ottaa sinut luokseen, koska ovat kiinnostuneita toisista kulttuureista ja haluavat luonnollisesti tutustuttaa sinut kotimaahansa, josta ovat ylpeitä.

Osa vaihto-oppilaan isäntäperheenä toimimisen viehätystä on oman elämänsä ja ympäristönsä näkeminen uusin silmin. Yllättävän usein isäntäperheeseesi ei kuulu ainoastaan perheen vanhemmat ja heidän lapsensa, vaan sinulle tärkeiksi muodostuvat myös perheen isovanhemmat, serkut ja muut sukulaiset. Me haluamme löytää hyviä isäntäperheitä. Olemme toimineet niin pitkään, että meillä on vahva koulun ja muiden yhteisöjen tuki työssämme.

Isäntäperhe – Tarkka valinta

Paikalliset yhteyshenkilömme tutkivat jokaisen isäntäperheen tarkasti, jotta ne täyttävät kaikki odotukset ja vaatimukset. Kaikki perheet haastatellaan  ja varmistetaan, että perhe sopii hyvin yhteen vaihto-oppilaidemme kanssa. Perheiden pitää myös toimittaa suositukset.  Perheen kotona pidettävässä haastattelussa perhe kuvailee itseään ja kiinnostuksen kohteitaan. On tärkeää, että koko perhe suhtautuu myönteisesti vaihto-oppilaan ottamiseen kotiinsa. Joka vuosi saamme uusia isäntäperheitä ja lisäksi monet jo aiemmin isäntäperheinä toimineet perheet ottavat uusia vaihto-oppilaita vuosi vuoden jälkeen. Isäntäperheet osallistuvat ohjelmaan saadakseen jakaa omaa kulttuuriaan ja antaakseen sinulle silmäyksen heidän elämäänsä.

Kaikki ponnistelut palkitaan

Mutta mikä valituista perheistä sopii juuri sinulle? Ottaakseen siitä selvän paikallinen yhdyshenkilömme käy isäntäperheen kanssa läpi vaihto-oppilaiden hakemuksia, ja sopiva vaihto-oppilas perheeseen löytyy, kun molemmilla osapuolilla on yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Tämä prosessi vie aikaa ja voi kestää useita kuukausia. Mutta sinulle ja vanhemmillesi on tärkeintä tietää, että olet turvallisissa käsissä ja viihdyt koko oleskelusi ajan.

Sinun kotisi hetken aikaa

Isäntäperheestä tulee hetkeksi sinun kotisi. Perhe pitää sinua omana lapsenaan. Vapaa-ajalla tapaat perheen sukulaisia ja ystäviä. Opit nopeasti tuntemaan uuden elinympäristösi ja pääset osaksi perheen kulttuuria ja elämäntapaa. Sinun pitää tietysti itse olla avoin kaikelle uudelle.

”There is definitely one very serious drawback to having an exchange student” says Debbie Calderwood, “and that’s saying good-bye. You are virtually losing a part of your family and yourself. As you give each other a last hug and kiss at the airport, you suddenly realize how much they have grown. And you’ve grown too!”

Oma isäntäperhe vaihto-oppilaalle

Voit lähteä Student Exchange Finland:in kauttamme vaihtoon ja asua itse hankitussa isäntäperheessä. Me järjestämme koulupaikan ja autamme sinua viisumiasioissa. Sinun täytyy toki käydä läpi sama hakuprosessi kuin muutkin hakijat ja täyttää samaa vaatimukset. Ohjelmamaksu on sama.

Ajankohtaista

Varaa oma webinfo tai kerää kaveriporukka ja lähetämme linkin tietotuokioon 

  • Toivota vaihto-oppilas tervetulleeksi Suomeen, toimi isäntäperheenä 3 - 6 kuukautta. 
  • Vaihto-ohjelmamme toteutuvat useimmissa kohdemaissa. Oppilaiden turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää ja seuraamme jatkuvasti kohdemaiden Covid-19-tilannetta.
  • Kysy vapaita paikkoja USA:n Private High School sekä Kanadan Choice Plus ja Euroopan vaihto-ohjelmiin kevätlukukaudelle 2022.

Lue Go CAMPUS yliopisto-opinnot USA:ssa

Netta viettää vaihto-oppilas­vuottaan

USA:n Kaliforniassa

Tutustu Netan blogiin:

Good Morning California