USA

  • Vaihto-oppilaaksi Amerikkaan
 

Lähde ASSE vaihto-oppilaaksi USA:han

 

Tule ja ihastu värikkääseen Amerikkaan!

Tämä nuori länsivaltio on sekoitus erilaisia ilmastoja, ihmisiä ja etnisiä ryhmiä. USA tuo meille mieleen pilvenpiirtäjät, Hollywoodin, McDonalds´in, huipputekniikan, Piilaakson, rapmusiikin, koripallon, Disneylandin – mutta USA on myös paljon muuta. USA on Keski-Amerikkaa, jossa perheet asuvat kaupungeissa, esikaupungeissa ja kylissä. Tulet asumaan perheessä, joka haluaa jakaa kotinsa ja elämäntapansa vaihto-oppilaan kanssa.

Pääset osallistumaan tyypilliseen amerikkalaiseen kouluelämään ja opit samalla puhumaan sujuvasti englantia. Pakollisia aineita koulussa ovat mm. englannin kieli, Amerikan historia ja yhteiskuntaoppi. Sinulla on myös mahdollisuus opiskella kouluaineita, joita Suomessa ei ehkä pysty opiskelemaan kuten puhetaito, draama, kuorolaulu jne. Voit soittaa koulun orkesterissa, näytellä, osallistua oppilaskunnan toimintaan, opiskella taidetta, osallistua koulun väittelykerhoon, urheilukerhoon tai kirjoittaa koulun lehteä, pelata jalkapalloa tai koripalloa. Osallistumalla erilaisiin kerhoihin opit paljon uutta ja saat uusia ystäviä.

Osavaltio- ja aluetoive 

Nyt sinulla on mahdollisuus esittää osavaltiotoive USA:n ohjelmassa. Voit valita haluamasi osavaltion lisämaksua vastaan. Koska perheet ovat vapaaehtoisia ja valitsevat heille parhaiten sopivan oppilaan, niin emme kuitenkaan aina voi taata sijoitusta haluamaasi osavaltioon.

Voit myös esittää ilmaisen aluetoiveen, eli miltä alueelta USA:ssa lähdemme ensin etsimään sinulle sopivaa perhettä. Katso USA aluekartta.

USA Plus

Halutessasi voit aloittaa vaihto-oppilasvuotesi yhdessä muiden vaihto-oppilaiden kanssa upealla viiden päivän retkellä New Yorkiin, Philadelphiaan ja Washington DC:hen. Osallistuessasi tähän USA Plus -ohjelmaan saat vuoden ajan Time-lehden toimitettuna isäntäperheeseesi. Lisäksi vuoden aikana järjestetään kaksi extra aktiviteettia asuinpaikkakunnallasi. Tutustu USA Plus -retken ohjelmaan: USA Plus Trip Plan 2015

Retket vuoden aikana

Sinulla on myös mahdollisuus nähdä enemmän USA:ta suosituilla viikon pituisilla retkillämme. Voit lähteä esim. Havaijille, Floridaan, Kaliforniaan, Itärannikolle ja Las Vegasiin – edulliseen hintaan. Lisätietoja ”Retket vuoden aikana”-valikosta. Nämä retket vievät sinut historiallisiin paikkoihin ja tutustumaan maailmankuuluihin museoihin sekä maamerkkeihin. Retkien tavoitteena on antaa vaihto-oppilaillemme mahdollisuus oppia lisää USA:sta, sen historiasta ja kulttuurista hauskalla ja kehittävällä tavalla.

Katso etusivulla olevat mielenkiintoiset videot ASSE:n amerikkalaisista isäntäperheistä, vaihto-oppilasvuodesta ja aluevalvojistamme ”area coordinator” ja ”area rep”. Nämä videot kertovat sinulle tulevasta vaihto-oppilaselämästäsi USA:ssa enemmän kuin tuhat sanaa.

Go High School U S A!


Koulu


Hakeminen


Ota yhteyttä