Japani

Lähde ASSE vaihto-oppilaaksi Japaniin

Teknologian edelläkävijämaa, joka on pystynyt säilyttämään Lähde ASSE vaihto-oppilaaksi Japaniinpaikkansa maailman markkinoilla. Näe Tokio, yksi maailman suurimmista kaupungeista, jolla on vanha historia ja vahvat perinteet. Japanin kieli ja kulttuuri avaa sinulle mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Nauti uusista makuelämyksistä kuten sushi, opi uutta japanilaisesta teeseremoniakulttuurista ja kukka-asettelusta. Vietä lomat tyypilliseen japanilaiseen tyyliin isäntäperheen ja ystäviesi kanssa. Japani on kuuluisa erityisesti tekniikastaan, omaperäisistä taidemuodoistaan ja erilaisista sarjakuvistaan (manga). Vaihto-oppilasvuotesi tulee olemaan täynnä uusia kokemuksia, tutustut Japanin rikkaaseen kulttuuriin ja opit maan kieltä. Vuosi Japanissa antaa sinulle tulevaisuudessa monia mahdollisuuksia!
Ennen koulun alkua järjestetään vaihto-oppilaille noin 3 päivän perehdytys Tokiossa. Siellä opit mm. japanilaista kulttuuria, saat tietoa koulusta ja paikallisista tavoista.

Lähde ASSE vaihto-oppilaaksi JapaniinAsukkaat

Japanin asukasluku on n. 127 miljoonaa ja maa koostuu neljästä pääsaaresta. Se on maailman 10. tiheimmin asuttu maa. Koulu Japanissa kouluvuosi alkaa huhtikuussa ja päättyy maaliskuussa. Suurimmassa osassa kouluista käytetään koulupukua. Kouluvuoden kohokohta on jokavuotinen 4-5 päivän retki johonkin mielenkiintoiseen japanilaiseen kohteeseen. Kouluissa on erilaisia kerhoja/seuroja, joihin osallistumista suositellaan lämpimästi. Niiden kautta tutustuu parhaiten uusiin ystäviin. Perheen ja ystävien kanssa kommunikointi auttaa parhaiten uuden kielen oppimisessa.

Ruoka

Japanilaisten perusruoka on riisi ja sitä syödäänkin vähintään kerran päivässä. Perinteiseen ateriaan kuuluu kasvisruokia, kalaa, keitto, riisi ja pienet suolaiset lisukkeet. Kalaa syödään yleensä päivittäin. Ruuissa käytetään myös paljon bambunversoja, tofua, papuja ja merilevää. Ruuan yhteydessä tarjoillaan aina teetä.