Isäntäperheeksi

Ryhdy Isäntäperheeksi vaihto-oppilaalle!

Haluaisitko kotiisi mukavan vaihto-oppilaan ja uuden ystävän maailmalta?

Ajattele kuinka jännittävää olisi saada mukava vaihto-oppilas kotiisi jostakin mielenkiintoisesta maasta kuten esim. USA, Kanada, Japani, Saksa, Ranska, Italia tai Meksiko.

Jaat vaihto-oppilaan kanssa kotonasi perheesi arjen ja juhlan, saatte yhteisiä elinikäisiä kokemuksia ja koko perheen kielitaito paranee.

Avaamalla kotiovesi lukuvuodeksi (n. 10 kk) tai lukukaudeksi (n. 5 kk) annat mukavalle nuorelle toisesta maasta ainutlaatuisen kokemuksen saada asua suomalaisessa perheessä sekä oppia meidän kielemme, tavat ja kulttuuri. Vastavuoroisesti vaihto-oppilas tuo palasen kotimaataan teidän elämäänne ja tarjoaa koko perheelleenne unohtumattoman kokemuksen ja kulttuuriseikkailun.

Oppilaat asuvat perheenjäsenenä isäntäperheessä ja käyvät lukiota ikätovereidensa kanssa – järjestämme heille koulupaikan paikallisesta lukiosta. He jakavat perheen arjen ja juhlan ja osallistuvat tasavertaisesti kotiaskareisiin muiden perheenjäsenten kanssa.

Paikallinen tukihenkilömme valmentaa perheen sekä vaihto-oppilaan heti vaihto-oppilaskauden alussa ja toimii perheen ja vaihto-oppilaan tukena koko oleskelun ajan pitäen säännöllisesti yhteyttä.

Kaikki isäntäperheet haastatellaan heidän kotonaan ennen vaihto-oppilaan sijoitusta.

Vaihto-oppilailla on täysin kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus sekä omaa taskurahaa n. 200-250 eur/kk, jolla he maksavat omat vaatteensa, harrastukset, koulutarvikkeet ja -matkat. Vaihto-oppilaiden tulee sopeutua perheen, koulun ja organisaation sääntöihin.

Perhe tarjoaa vaihto-oppilaalle asunnon ja ruoan.  Perhe ei saa taloudellista korvausta vaihto-oppilaasta.

Isäntäperheenä olo on erittäin hyvä kokemus oman lapsen vaihto-oppilasvuotta silmälläpitäen.

Tutustu alla muutamiin mukaviin oppilaisiimme, joille haemme tällä hetkellä kotia Suomesta, annamme heistä ja isäntäperhetoiminnasta  teille mielellään lisätietoja.

Sopisiko italialainen Tomaso tai kenties thaimaalainen Mui teidän kotiinne tuomaan kansainvälisen tuulahduksen?

Oppilaat saapuvat Suomeen elokuussa 2017 kun koulut alkavat. Haemme heille nyt tavallisia suomen tai ruotsin kielisiä perheitä.

Otathan meihin mahdollisimman pian yhteyttä.

 

 

Mui, 16v. Thaimaasta

Muin perheeseen kuuluu vanhemmat sekä 12-vuotias sisko. Hän harrastaa elokuvia, pyöräilyä, sarjakuvien lukemista, videopelejä, musiikin kuuntelua ja pöytätennistä.

My Father once told me about how great The Nordic countries are. He told me that both the scenery and the people are beautiful, so that why I choose Finland. I’ve heard that the education system in the Finland is great and the ’Gross National Happiness’ of Finland is very high. Another reason that I choose Finland is because I love cold weather and getting to know the ”Finnish way of life” sound so exciting for me.

Mikko, 15v. Saksasta

Mikon perheeseen kuuluu vanhemmat, 4-vuotias pikkuveli sekä  7- ja 13-vuotiaat pikkusiskot. Hän harrastaa musiikkia (orkesteri, alttoviulu) sekä judoa.

”Tiedän aika paljon tietokoneista ja haluaisin ammattiohjelmoijaksi. Tykään kokata ja leipoo ja minulla on oma keittokirja. Isäni tulee Suomesta ja äitini Saksasta. Haluan oppia hyvin suomee ja opetaa saksalaista kultuuria ja kieltä teille. Vanhemmat työskentelevät muusikkona paikallisessa orkesterissa. Isä soittaa selloa ja äiti huilua.”

 

Tartu tilaisuuteen – ryhdy isäntäperheeksi!

Täytä alla oleva hakulomake ja lähetä se meille.  Otamme sinuun sen jälkeen yhteyttä. Jos et kuule meistä kahden arkipäivän kuluessa, hakulomakkeesi ei jostain syystä ole tullut perille!

 

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia