Ranska

Lähde ASSE vaihto-oppilaaksi Ranskaan

Lähde ASSE vaihto-oppilaaksi Ranskaan

Ranska on kuuluisa muodista, taiteesta, kirjallisuudesta, hyvästä ruosta ja juomista. Ranskan kulttuurilla ja historialla on ollut merkittävä vaikutus koko Eurooppaan. Ranskassa on jokaiselle jotakin, tutustu Ranskan pääkaupungin lukuisiin nähtävyyksiin: linnoihin, kirkkoihin ja museoihin. Vieraile myös muissa kuuluisissa kaupungeissa, kuten Lyonissa tai Bordeaux’ssa. Käy ostoksilla perinteisillä markkinoilla ja nauti kuppi kahvia viehättävässä katukahvilassa.
Ranskan ainutlaatuinen luonto antaa mahdollisuuden monille eri harrastuksille. Voit lasketella Ranskan lumisilla alpeilla, pyöräillä, surffata Ranskan Rivieralla tai ottaa aurinkoa hienoilla hiekkarannoilla.

Koulu 

Kouluvuosi Ranskassa on syyskuun alusta kesäkuun loppuun. Koulua on keskimäärin 25 tuntia viikossa. Opiskelu on akateemista, niin kuin Suomessa. Oppiaineet ovat kutakuinkin samoja kuin meillä. Kouluissa todistukset jaetaan 3 kuukauden välein. Vanhemmat odottavat lastensa saavan koulusta hyviä arvosanoja. Ranskassa on jopa mahdollista käydä sama luokkaa uudelleen, mikäli arvosanat eivät ole tarpeeksi hyviä.

Tavat ja ruokailu

Ranskassa teitittely on merkki kunnioituksesta. Yleensä teititellään opettajia ja aikuisia, joita ei tunneta hyvin. Poskisuudelmat on yleisin tervehtimistapa tuttujen kesken. Ranskan ruokakulttuuri on maailmankuulua. Croissantit, erilaiset patongit ja juustot sekä makeat leivokset ovat tänäkin päivänä erittäin suosittuja ranskalaisten keskuudessa. Aamuisin ranskalaiset useimmiten juovat vain kupin kahvia ja syövät yhden leivän tai croissantin. Päivällä syödään kevyt lounas. Illallinen perheen kesken on päivän kohokohta. Ruokaa syödään kauan ja pöydässä keskustellaan päivän tapahtumista ja seuraavan päivän suunnitelmista. Ranskalaiset eivät yleensä syö välipaloja ruokailujen välissä. Useat ranskalaiset perheet menevät viikonloppuisin ravintolaan syömään.

Retket

Keväällä vaihto-oppilaille järjestetään viikon retki Ranskan Rivieralle. Retkellä käydään kuuluisissa kaupungeissa, kuten Nizzassa ja Monacossa. Pääset nauttimaan Etelä-Ranskan kuuluisista rannoista ja nähtävyyksistä. Retki on vapaaehtoinen eikä sisälly vaihto-oppilasohjelman hintaan.

Valmennus- ja kielileiri

Vaihto-oppilasvuoden hintaan sisältyy kahden päivän valmennuskurssi Pariisissa. Valmennuksen aikana tutustutaan myös Pariisiin kaupunkiin.

Voit myös vaihtoehtoisesti osallistua 9 päivää kestävälle kieli/valmennusleirille jolla opit käytännön ranskaa sekä tutustut ranskalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Oppitunnit päivittäin klo 9:30 – 17:00. Kurssin iltaohjelmaan kuuluu tutustumista Pariisin nähtävyyksiin ja yhdessäoloa muiden vaihtareiden kanssa useista eri maista!

Mikäli sinun ranskan kielen taitosi ovat heikot tai olet opiskellut kieltä alle 2-vuotta, on sinun osallistuttava pidemmälle kieli/valmennusleirille.

Leirin hintaan sisältyy lentokenttä- ja isäntäperhe- kuljetukset, majoitus täysihoidolla sekä paikallisia retkiä.